GALLERIER & UTSTÄLLNINGAR

Kommande utställningar 2023

Var: Skanshof Galleriet, Lilla Bergsgatan 1, Göteborg   När: Från 4:e Feb – 25:e Feb. VÄLKOMNA PÅ VERNISSAGE LÖRD 4:E FEB 16 – 18.00! 34 st verk visas. Maila gärna om ni har frågor mats@artbywieslander.se

Var: Jäger Jansson, Lund  När: Från 4:e Mars – 26:e Mars

Var: Fixorama, Göteborg   När: Oktober

Var: House of Avinyo, Barcelona   När: Pågående

 

Utställningar 2022

Kabusa Art Gallery, Österlen. NK Living, Göteborg. House Of Avinyo, Barcelona. Galleri Sjöhästen, Nyköping. Skatteverket, Göteborg.

Se min konst i showroom

Göteborg: Corso Studios och Studio A3 samt även hos konstnären själv på Linnégatan 11. Maila för besök. Stockholm: Boffi dePadova. Barcelona: House of Avinyo.

Köp min konst på nätet

Du kan köpa alla konstverk på hemsidan. Maila: matsartbywieslander.se

Andra verk av mig finns att köpa på: gallerimatsbergman.se

Utställningen på NK Living avslutad. Bilder kommer inom kort.

Självaste Nordiska Kompaniet! Som konstnär har jag stått utomhus och skapat mina verk på rostig plåt med akryl och bläck. Ett flertal gånger har det runnit färg på benen. Det har jag med ivrigt gnuggande fått bort med Scotchsvamp. Metallramarna och plåtarna har jag hyfsat till med vinkelslip.

Så det känns som att jag tar mina verk från naturen rätt in i finrummet mittemot Swedish Taste.

Utställningsmiljön är anrik inte bara på grund av placeringen utan också att jag ställer ut i ett 1700-talsvalv. Det var en utmanande miljö då det inte är tillåtet att göra åverkan på väggarna.

OCH det största konstverket ”A Moment In Time” på hela 200 x 140 cm är också på duk. Här fick plåten stå tillbaka.

Vad har jag lärt mig om NK:s kunder? Jo stora format och mycket färg:-)

Det är det som gäller i höstmörkret.

Porträtt Mats Wieslander
Galleri i Barcelona

House of Avinyo

Var: Barcelona, Carrer Avinyo 29

När: Pågående

Denna utställning är ett samarbete med konstnärinnan Maria Boström (mbosarts.com) samt André (Design Studio Amsterdam Living/House Of Avinyo). 

Jag kommer visa 10 st större konstverk i mixed media på plåt och Maria visar print på plexi samt mixed media på duk. Mer information kommer inom kort.

Här finns min utställning i Barcelona

Kabusa Art Gallery

Var: Österleden 1068, 271 73 Köpingebro

När: 15 – 24:e april 2022

Kabusa Art Gallery ägs av paret Kruuse Sjunnesson som förvärvade den vackra byggnaden våren 2020. De har gedigen bakgrund inom konst och design.

Detta fantastiska ställe är på 1000 kvm i tre våningar ute på slätten Österlen. Utställningen representerades av ett flertal konstnärer och skulptörer. Öppningsdag var starten på påskrundan och det var otroligt välbesökt.

Jag ställer i dagsläget ut 9 st större verk som kommer skifta i stil efter försäljning.

Det finns också en vinbar kallad Skånes guld där du kan avnjuta en måltid och lokala svenska viner.

Har ni inte varit här så besök i sommar !

 

Här finns Kabusa Art Gallery

Kabusa
Sjöhäst_Vernissage_2022

Galleri Sjöhästen

Var: Stora Torget 1, Nyköping

När: 2017 och 2022 

Urmysiga Hannele Heiskanen driver detta fina galleri i min hemstad Nyköping. Denna stad är 800 år gammal och har en  vacker centrumkärna runt Nyköpingsån och slottet. Väl värt ett besök om ni inte varit där. På bästa plats, Stora Torget 1 finns Galleri Sjöhästen en trappa upp med tre fantastiska rum och med fina fönster. 

Utställningen 2022 består av mina abstrakta verk i stora salen. Maria Boström visar abstrakt konst på duk samt mattor med konsttryck. Till detta visas glaskonst av Robert Oldergaarden från Öland

Och vilken lyckad Vernissage! Massor av människor och en mycket fin utställning. Dessutom inga restriktioner:-)

Fixorama

Var: Kungsgatan 5, Göteborg

När: 2020 och 2021

Med sitt toppläge och enorma takhöjd är detta ett favoritställe för mig. Trevliga Tomas och Evelina driver Fixorama som erbjuder både utställningar och inramningar.

Båda utställningarna präglades av Covid men jag sålde ungefär häften av hela utställningen båda tillfällena. Jag ställer ut de mindre formaten här, upp till 85 x 85 cm. Fördelen är att många går förbi Fixorama dagtid och kunderna kan betrakta konstverken i en månads tid. Många tittar, går hem och funderar för att efter några dagar gå in och köpa ett verk.

Tomas och Evelina finns på plats alla vardagar och sköter utlämningen av de beställda konstverken till kunderna.

2021_Fixorama
2017_LordLydia_1

Galleri Lord & Lydia

Var: Plantagegatan 9, Göteborg

När: 2017 och 2020

Angelica Markén, själv duktigt konstnärinna driver detta galleri som numera helt flyttat över till nätet under namnet Lord & Lydia. Jag har haft äran att ställa ut där fysiskt två gånger.

Två rum och mycket bra belysning gjorde att dessa utställningar blev mycket fina och lyckade. Jag fick också besök av Stenungssunds Konsthall samt flera andra långväga kunder. Galleri Lord & Lydia och jag har fortsatt vårt fina samarbete på nätet.

Ni kan se och handla min konst genom att klicka här

Galleri Nord

Var: Storgatan 29, Örebro

När: 2016 och 2021

Det här var två händelserika utställningar. Innan den första tömde jag en avslutad utställning i centrala Stockholm. Dagen efter det värsta snöovädret på 110 år! Jag fick skotta mig fram till galleriet i Stockholm. Här valde jag att ta vägen mot Örebro ovan Stockholm vilket vara ett lyckokast då hela Essingen stängdes ned.

Olle Nord, ägare av Galleri Nord i 37 år, gjorde en fantastisk hängning av min konst och sålde mycket bra via sitt gedigna kontaktnätverk.

Utställningen 2021 med ny ägare Joakim Granström präglades att total lockdown i Örebro pga Covid. Detta till trots så lyckades Joakim göra en mycket fin hängning med en helt ok försäljning.

Det fina med detta galleri att galleristen vill sköta hängningen helt själv. Så efter jag levererat konstverken till Galleri Nord var det bara att lyxa till det på stan dagen innan Vernissagen.

2021_Galleri_Nord
2020_LandskronaKonsthall_2

Landskrona Konsthall

Var: Slottsgatan, Landskrona

När: 2020

Stolt att ha blivit utvald till jurybedömd utställning. Mitt konstverk ”Blå Fält” 100 x 100 cm placerades som nr 1 hos Landskrona Konsthalls vår/sommarsalong 2020. Normalt brukar det vara en stor invigning men här kom försmaken av Covid och kommunen fick ej ens annonsera om Vernissagen.

Totalt 81 st verk av 60 st konstnärer visades på denna utställning som höll mycket hög klass. Landskrona konsthall byggdes 1963 till Landskrona stads 550 års jubileum som en utställningshall för industridesign. Hallen är ritad av Sten Samuelson och Fritz Jaenecke. Den är också mycket vackert belägen vid kastellet och en vallgrav. Besökstips!

Skönhetsfabriken

Var: Clarion Post, Göteborg

När: 2017

Utställning hos paret Johan och Amanda Elmander som drev Skönhetsfabriken. Ett spa i Petter Stordalens Clarion Post Hotel för de med lite större plånbok.

Här gällde det att få konsten synlig så i entrén hade jag placerat 2 st konstverk på duk i formatet 140 x 200 cm. Syns bakom oss på bild. Vidare placerade jag konstverken i en labyrint i lokalens olika avdelningar. Motiven var abstrakta men med en viss känsla av natur. Invigning med champagne och snacks. Utställningen var aktiv under en månads tid och sålde mycket fint. Rätt ställe för kunder att varva ned och avnjuta konsten. En riktig winwin!

Jag blev också erbjuden av Johan att vara med på ett ”startup-pass” som de tydligen har för fotbollen på våren. Det bestod bla av 500 situps och jag tackade vänligt nej till erbjudandet.

2017_SkönhetsFabriken_1
2016_Nyström_Persia

NyströmPersia

Var: Strandvägen, Stockholm

När: 2016 

En karismatisk arkitektduo som bestod av Daniel Nyström och Christian Persia. De har ritat allt ifrån lyxhem till alla möjliga inredningsobjekt samt designat tyger mm. Daniel har också rötter som gallerist därav utställningen.

På bilden är det Christian som riktar belysningen på ett stort konstverk i formatet 245 x 60 cm. Mycket bubbel och folk på denna utställning och många nyfikna frågor om min plåt och mina tekniker. Här sålde jag nästan hälften av mina verk bara den kvällen. Kul minne utom när jag skulle hämta konsten dagen efter det värsta snöovädret på 110 år. Jag har aldrig sett så många insnöade lyxsuvar någonsin.

The Gallery

Var: Gothia Towers, Göteborg

När: 2015

Här hade jag möjlighet att breda ut mig ordentligt i de stora lokalerna mellan tornen. Jag varierade med flera olika tekniker och en stor variation av färger. Format upp till 140 x 200 cm.

Dessutom hade jag med proffsfotograf Anna Sigvardsson Högborg så det blev riktigt fina bilder denna kväll. Här kom försäljningen smygandes under veckorna med hjälp av mun till munmetoden och genererade ett antal fina inredningsuppdrag också. Och se sitt namn och motiv på storskärmen vid hotellens entré, bara det!

Mats Wieslander vernissage
2008_Yodoi_2

Yodoi

Var: Södermalm, Stockholm

När: 2008 

Efter ett antal lyckade samarbeten med arkitekt/gallerist Daniel Nyström i Göteborg var det nu dags för Stockholm.

Det blev en välbesökt kväll i Daniels innovativa lokaler. God mat och dryck serverades och minglet gick långt över midnatt. Här hade jag en stor variation men tekniker och format inklusive ett antal konstverk i betong. Det orange konstverket på board hamnade senare i Eklund Stockholm New Yorks annonsering. Då i en köksmiljö vid Strandvägen.  

Alla mina tidigare utställningar

2022 Kabusa Art Gallery, Ystad

2022 Galleri Sjöhästen, Nyköping

2021 Fixorama, Göteborg

2020 Lord & Lydia, Göteborg

2020 Fixorama, Göteborg

2018 Lord & Lydia, Göteborg

2017 Galleri Sjöhästen, Nyköping

2017 Skönhetsfabriken, Göteborg 

2016 Galleri Nord, Örebro

2016 Nyström Persia, Stockholm

2015 Gothia Towers The Gallery, Göteborg 

2010 Yodoi, Göteborg

2010 Uniart Gallery, Göteborg  

2008 Yodoi, Göteborg

2006 Galleri Woo, Göteborg

2003 Living Art, Göteborg

 

2020_Landskrona_Konsthall_4