Vernissage på Galleri A 41 i Göteborg

Galleri A41
Galleri A41 interior

V E R N I S S A G E

Kl 12 – 16.00 nu på lördag 27/4 hos Johan @jb_valor på nyöppnade Galleri A41 på Aschebergsgatan 41 A. Jag ställer ut minimalistisk konst på plåt och duk tillsammans med skulptur från Londonbaserade Julian Mayor. Jag kommer vara på plats. Varmt välkomna / Mats Wieslander.

Efter två mycket lyckade hängningar på T5 så kommer Johan expandera och renodla galleriverksamheten med en lokal på Aschebergsgatan 41 A.

På T5 kommer parallellt exklusiv inredning från Henge Milano att kombineras med utvalda konstverk och konstföremål.

Kontakta Johan på jb_valor på Instagram. Johan är er visningsvärd som ni kan också boka in privata visningar med på båda destinationerna.

Har ni inte Instagram så kontakta mig på mats@artbywieslander.se.

 

Adress till galleri: Aschebergsgatan 41 A, 411 33 Göteborg

Adress till T5 Studio: Terrassgatan 5, 411 33 Göteborg

Mitt nya galleri på Terrassgatan 5 i Göteborg.

Tidigare utställningar

Galleri Stenhallen

Var: Storgatan 9, Borgholm, Öland

När: 28:e juli – 10:e augusti 2023

Sommarutställning med sammanlagt 20 st konstnärer och skulptörer i Borgholms äldsta galleri. 

Detta otroligt fina galleri ligger verkligen på bästa adress i Borgholm nära vattnet och Societetsparken på huvudgatan.

 

På bild:

Stora bilden till höger: Jag visade 28 st konstverk på en 10 meter lång vägg. Motiven i mixed media på plåt var noggrant höjdcentrerade. Färgspektrat gick från vänster med jord, rött och ockra till svalare toner med blått och grönt åt höger. 

Formaten låg mellan 10 x 10 cm upp till 70 x 100.

Bild uppe till vänster: Robert Oldergaarden med glaskonst (vi har ställt ut ihop på galleri Sjöhästen, Nyköping). Louise Hävre, abstrakt konst med svagt kroppsliga element.

Mitten vänster: Själva Stenhallen från tvärgatan.

Nederst till vänster: Reportage och fotografering Ölandsbladet. Alla konstnärer samlade.

 

 
Konstutställning på Galleri Stenhallen i Borgholm på Öland.
Vernissage på Skanshof Galleriet i Göteborg. Fotografierna är från vernissagedagen. Jag visade upp 35 stycken konstverk varav de flesta var på plåt.

Skanshof Galleriet

Var: Lilla Bergsgatan 1, Göteborg

När: 4:e februari – 25:e februari 2022

Vernissage med egen bartender samt 2 st fotografer. Ibland händer det:-). Ett mycket välordnat arrangemang av Göteborgsfamiljen som är en av de största aktörerna inom restaurangvärlden i Göteborg. 

Skanshof är alltså en restaurang i centrala Göteborg där övre våningen ägnas åt galleriverksamhet. Mycket bra belysning, exklusiv inredning samt skön musik och bar. Kan inte bli bättre!

På eftermiddagen en snöig lördag i början av februari invigdes utställningen med Vernissage och med bubblande dryck därtill.

Jag visade 35 st modern abstrakt konst i format mellan 20 x 20 cm ända upp till 135 x 115 cm på den 35 meter långa väggytan. 

Det var en rejäl tillströmning med konstkunder och stämningen var på topp. Försäljningen höll samma fina nivå och det blev till och med dubbelbokningar av vissa verk då min fru hjälpte till på vänstra flanken.

Det här gör jag gärna om!

 

Tack för de fina fotografierna Claudia Nguyen och Fredrik Stjernfelt! 

House of Avinyo

Var: Barcelona, Carrer Avinyo 29, (gamla stan)

När: 2022 – 2023. Avslutad.

Denna utställning var ett samarbete med konstnärinnan Maria Boström (mbosarts.com) samt André (Design Studio Amsterdam Living/House Of Avinyo). 

Jag visade 10 st större konstverk ( abstrakt konst på plåt ) och Maria visade print på plexi samt mixed media på duk.

Bilderna visar ett event med enbart med min konst som gick av stapeln i början av mars 2023.

Mitt konstnärsskap visades på projektor och André (i mitten på den nedre bilden) presenterade konstverken ett och ett. Till detta serverades snittar och dryck.

Just här ser man det inte så tydligt med lokalerna består av stora antika valv och mycket fin handplockad inredning. 

Jag fanns inte på plats då detta pågick exakt samtidigt som jag hade vernissage på Jäger & Jansson i Lund.

Andre Schievink äger House Of Avinyo i centrala Barcelona (gamla stan). Här har Andre ett event med min konst för inredningsarkitekter och konstkunder. Lokalerna är historiska med djupa valv och mycket smakfull inredning.
Här visas min abstrakta konst på Nordiska Kompaniet i Göteborg. Detta är den äldsta originaldelen med djupa vackra valv.

Nordiska Kompaniet

Var: Östra Hamngatan 42, Göteborg

När: 24:e september – 11:e november 2022

Denna utställning skapades i samarbete med NK Living (mittemot Swedish Taste). De mycket vackra valven är historiska och krävde lite speciella grepp för att visa konsten.

Då mina abstrakta konstverk på plåt monterade i järnram är lite av det tyngre slaget så fanns det några platsmässiga problem att lösa. 

Det gick ej heller att göra någon som helst åverkan på väggarna.

Lösningen blev att det största verket (200 x 140 cm) på skapades på duk och hängdes med vajer. De större verken på plåt fick golvstöttor och de mindre monterade jag på armeringsjärn som jag lutade mot väggen.

Bilden visar en del av utställningens 31 verk.

Det som sålde bäst här var mycket färger och stora format.

Mitt bästa minne av denna utställning var att jag träffade massor av gamla och nya bekanta och att man kunde ha långa intressanta konstdiskussioner. Det satt liksom i väggarna.

Kabusa Art Gallery

Var: Österleden 1068, 271 73 Köpingebro

/teknikenNär: 15 – 24:e april 2022

Kabusa Art Gallery ägs av paret Kruuse Sjunnesson som förvärvade den vackra byggnaden våren 2020. De har gedigen bakgrund inom konst och design.

Detta fantastiska ställe är på 1000 kvm i tre våningar ute på slätten Österlen. Utställningen representerades av ett flertal konstnärer och skulptörer. Öppningsdag var starten på påskrundan och det var otroligt välbesökt.

Här sålde jag 9 st stora verk under sommaren 2022. Stilen/tekniken var abstrakt konst på plåt.

Det finns också en vinbar kallad Skånes guld där du kan avnjuta en måltid och lokala svenska viner.

Har ni inte varit här så besök i sommar !

Här finns Kabusa Art Gallery

Kabusa
Sjöhäst_Vernissage_2022

Galleri Sjöhästen

Var: Stora Torget 1, Nyköping

När: 2017 och 2022 

Urmysiga Hannele Heiskanen driver detta fina galleri i min hemstad Nyköping. Denna stad är 800 år gammal och har en  vacker centrumkärna runt Nyköpingsån och slottet. Väl värt ett besök om ni inte varit där. På bästa plats, Stora Torget 1 finns Galleri Sjöhästen en trappa upp med tre fantastiska rum och med fina fönster. 

Utställningen 2022 består av mina abstrakta verk i stora salen. Maria Boström visar abstrakt konst på duk samt mattor med konsttryck. Till detta visas glaskonst av Robert Oldergaarden från Öland

Och vilken lyckad Vernissage! Massor av människor och en mycket fin utställning. Dessutom inga restriktioner:-)

Fixorama

Var: Kungsgatan 5, Göteborg

När: 2020 och 2021

Med sitt toppläge och enorma takhöjd är detta ett favoritställe för mig. Trevliga Tomas och Evelina driver Fixorama som erbjuder både utställningar och inramningar.

Båda utställningarna präglades av Covid men jag sålde ungefär häften av hela utställningen båda tillfällena. Jag ställer ut de mindre formaten här, upp till 85 x 85 cm. Fördelen är att många går förbi Fixorama dagtid och kunderna kan betrakta konstverken i en månads tid. Många tittar, går hem och funderar för att efter några dagar gå in och köpa ett verk.

Tomas och Evelina finns på plats alla vardagar och sköter utlämningen av de beställda konstverken till kunderna.

2021_Fixorama
2017_LordLydia_1

Galleri Lord & Lydia

Var: Plantagegatan 9, Göteborg

När: 2017 och 2020

Angelica Markén, själv duktigt konstnärinna driver detta galleri som numera helt flyttat över till nätet under namnet Lord & Lydia. Jag har haft äran att ställa ut där fysiskt två gånger.

Två rum och mycket bra belysning gjorde att dessa utställningar blev mycket fina och lyckade. Jag fick också besök av Stenungssunds Konsthall samt flera andra långväga kunder. Galleri Lord & Lydia och jag har fortsatt vårt fina samarbete på nätet.

Ni kan se och handla min konst genom att klicka här

Galleri Nord

Var: Storgatan 29, Örebro

När: 2016 och 2021

Det här var två händelserika utställningar. Innan den första tömde jag en avslutad utställning i centrala Stockholm. Dagen efter det värsta snöovädret på 110 år! Jag fick skotta mig fram till galleriet i Stockholm. Här valde jag att ta vägen mot Örebro ovan Stockholm vilket vara ett lyckokast då hela Essingen stängdes ned.

Olle Nord, ägare av Galleri Nord i 37 år, gjorde en fantastisk hängning av min konst och sålde mycket bra via sitt gedigna kontaktnätverk.

Utställningen 2021 med ny ägare Joakim Granström präglades att total lockdown i Örebro pga Covid. Detta till trots så lyckades Joakim göra en mycket fin hängning med en helt ok försäljning.

Det fina med detta galleri att galleristen vill sköta hängningen helt själv. Så efter jag levererat konstverken till Galleri Nord var det bara att lyxa till det på stan dagen innan Vernissagen.

2021_Galleri_Nord
2020_LandskronaKonsthall_2

Landskrona Konsthall

Var: Slottsgatan, Landskrona

När: 2020

Stolt att ha blivit utvald till jurybedömd utställning. Mitt konstverk ”Blå Fält” 100 x 100 cm placerades som nr 1 hos Landskrona Konsthalls vår/sommarsalong 2020. Normalt brukar det vara en stor invigning men här kom försmaken av Covid och kommunen fick ej ens annonsera om Vernissagen.

Totalt 81 st verk av 60 st konstnärer visades på denna utställning som höll mycket hög klass. Landskrona konsthall byggdes 1963 till Landskrona stads 550 års jubileum som en utställningshall för industridesign. Hallen är ritad av Sten Samuelson och Fritz Jaenecke. Den är också mycket vackert belägen vid kastellet och en vallgrav. Besökstips!

Skönhetsfabriken

Var: Clarion Post, Göteborg

När: 2017

Utställning hos paret Johan och Amanda Elmander som drev Skönhetsfabriken. Ett spa i Petter Stordalens Clarion Post Hotel för de med lite större plånbok.

Här gällde det att få konsten synlig så i entrén hade jag placerat 2 st konstverk på duk i formatet 140 x 200 cm. Syns bakom oss på bild. Vidare placerade jag konstverken i en labyrint i lokalens olika avdelningar. Motiven var abstrakta men med en viss känsla av natur. Invigning med champagne och snacks. Utställningen var aktiv under en månads tid och sålde mycket fint. Rätt ställe för kunder att varva ned och avnjuta konsten. En riktig winwin!

Jag blev också erbjuden av Johan att vara med på ett ”startup-pass” som de tydligen har för fotbollen på våren. Det bestod bla av 500 situps och jag tackade vänligt nej till erbjudandet.

2017_SkönhetsFabriken_1
2016_Nyström_Persia

NyströmPersia

Var: Strandvägen, Stockholm

När: 2016 

En karismatisk arkitektduo som bestod av Daniel Nyström och Christian Persia. De har ritat allt ifrån lyxhem till alla möjliga inredningsobjekt samt designat tyger mm. Daniel har också rötter som gallerist därav utställningen.

På bilden är det Christian som riktar belysningen på ett stort konstverk i formatet 245 x 60 cm. Mycket bubbel och folk på denna utställning och många nyfikna frågor om min plåt och mina tekniker. Här sålde jag nästan hälften av mina verk bara den kvällen. Kul minne utom när jag skulle hämta konsten dagen efter det värsta snöovädret på 110 år. Jag har aldrig sett så många insnöade lyxsuvar någonsin.

The Gallery

Var: Gothia Towers, Göteborg

När: 2015

Här hade jag möjlighet att breda ut mig ordentligt i de stora lokalerna mellan tornen. Jag varierade med flera olika tekniker och en stor variation av färger. Format upp till 140 x 200 cm.

Dessutom hade jag med proffsfotograf Anna Sigvardsson Högborg så det blev riktigt fina bilder denna kväll. Här kom försäljningen smygandes under veckorna med hjälp av mun till munmetoden och genererade ett antal fina inredningsuppdrag också. Och se sitt namn och motiv på storskärmen vid hotellens entré, bara det!

Mats Wieslander vernissage
2008_Yodoi_2

Yodoi

Var: Södermalm, Stockholm

När: 2008 

Efter ett antal lyckade samarbeten med arkitekt/gallerist Daniel Nyström i Göteborg var det nu dags för Stockholm.

Det blev en välbesökt kväll i Daniels innovativa lokaler. God mat och dryck serverades och minglet gick långt över midnatt. Här hade jag en stor variation men tekniker och format inklusive ett antal konstverk i betong. Det orange konstverket på board hamnade senare i Eklund Stockholm New Yorks annonsering. Då i en köksmiljö vid Strandvägen.  

Alla mina tidigare utställningar

2023 Terrassgatan 5, Göteborg (pågående)

2023 Jäger & Jansson, Lund

2023 Skanshof Galleriet, Göteborg

2022 – 2023 House Of Avinyo, Barcelona

2022 Kabusa Art Gallery, Ystad

2022 Nordiska Kompaniet, Göteborg

2022 Kabusa Art Gallery, Ystad

2022 Galleri Sjöhästen, Nyköping

2021 Fixorama, Göteborg

2020 Lord & Lydia, Göteborg

2020 Fixorama, Göteborg

2018 Lord & Lydia, Göteborg

2017 Galleri Sjöhästen, Nyköping

2017 Skönhetsfabriken, Göteborg 

2016 Galleri Nord, Örebro

2016 Nyström Persia, Stockholm

2015 Gothia Towers The Gallery, Göteborg 

2010 Yodoi, Göteborg

2010 Uniart Gallery, Göteborg  

 

2020_Landskrona_Konsthall_4