KONST KOMPONERAD I SAMSPEL MED NATUREN

sigvardsson 130404 0019 2 bw
Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Konstnär Mats Wieslander

Jag inspireras av naturens strukturer och det ger uttryck i alla mina konstverk. Jag skapar helst utomhus när vädret tillåter på mitt favoritmaterial, rostig plåt. Mina redskap är oftast spackelspadar, trasor och blomspruta, sällan pensel. Färgerna är akryl och bläck. Jag utnyttjar vädrets växlingar. Duggregn ger lång torkperiod och fina strukturer men när solen lysen blir plåten varmare och det ger möjlighet till andra snabbare tekniker. Mina samarbetspartners är främst inredningsarkitekter men också gallerister. Min konst skapar en känsla av inflyttad natur. Konstverken skall vara fria för tolkning och mina kunder hittar alltid nya vägar att betrakta dem.

Kontaktuppgifter

mail: mats@artbywieslander.se
mobil: +46 705 20 30 24
Adress: Linnegatan 11, 413 04 Göteborg
Innehar F-skatt


Från utemiljö till hemmiljö

Rost
Applicera farg
Tork

Plåtarna kapas på plåtslageri och får sedan ligga ute vid vår sommarstuga och rosta till sig. Ytstrukturen blir grövre ju längre plåtarna rostar. I och med den svaga lutningen på berget så får man redan här fina rinningar och mönster.

Jag grundar oftast plåtarna med vanlig vit tak eller väggfärg. Airbruschfärgerna, här orange och denimblå (på bild) skrapas över plåtarna sedan. Dessa färger är  mycket starkpigmenterade men lättflytande och blandas med fördel ut med mycket vatten.
Airbrushfärgen ihop med en rejäl mängd vatten får sedan ligga och torka utomhus. En solig dag torkar det snabbt men en lite svalare augustikväll gör att rosten börjar bubbla igenom och genererar en viss krispighet. Se nedre delen av bilden.
Bestallning
Ramsvets
Fotografering

Här är en specialbeställning i format 85 x 125 cm. Den har en ljust varmgrå yta med det djupblå ”svepet” so m var tvunget att sitta perfekt vilket det tack och lov gjorde. Torkning i solen vilket gör att inte rosten går igenom.

Ramarna designade jag för massa år sedan men jag tröttnar aldrig på dem. De svetsas för hand vilket ger en rå men stilfull känsla till motiven. Detta är två arbetsledare på ett fängelse som fixar några slutdetaljer.

Här hänger jag mitt konstverk hos min kund samt fotar miljön. Kunden passade på att fota mig i sammanhanget också. Det är en stor glädje för mig att få hänga motiven i alla fantastiska hem och att kunderna är nöjda.

Se min konst på galleri

Göteborg: Corso Studios och Studio A3 samt även hos konstnären själv på Linnégatan 11. Maila för besök.

Stockholm: Boffi dePadova.

Utställningar 2023

Skanshof Galleriet, Lilla Bergsgatan 1, Göteborg 4/2 – 25/2

Jäger & Jansson, Lund 4/3 – 26/3

Stenhallen Borgholm, 28/7 – 10/8

Fixorama i Göteborg, Oktober

Mer kommer…

 

Tidigare utställningar

2022 House Of Avinyo, Barcelona | 2022 NK, Göteborg | 2022 Galleri Sjöhästen, Nyköping | 2022 Kabusa Art Gallery, Ystad | 2021 Fixorama, Göteborg | 2020 Lord & Lydia, Göteborg | 2020 Fixorama, Göteborg | 2020 Galleri Sjöhästen, Nyköping | 2018 Lord & Lydia, Göteborg | 2017 Galleri Sjöhästen, Nyköping | 2017 Skönhetsfabriken, Göteborg | 2016 Galleri Nord, Örebro | 2016 Nyström Persia, Stockholm | 2015 Gothia Towers The Gallery, Göteborg | 2010 Uniart Gallery, Göteborg  | 2010 Yodoi, Göteborg | 2008 Yodoi, Göteborg | 2006 Galleri Woo, Göteborg | 2003 Living Art, Göteborg

 

Representerad bland annat hos

Orklas huvudkontor, Oslo | Privata samlingar i Sverige, Norge, Schweiz

 

Betalning

Via faktura. Eller maila mats@artbywieslander.se så kan konstverket flyttas till min samarbetspartner Galleri Lord & Lydia med Klarnafunktion.

Om fakturering mot företag önskas tillkommer moms. Tavlorna faktureras då från MoweDesign AB.

 

Leverans

Ingår med leverans till ombud via PostNord. Hemleverans via MTAB mot tillägg.

 

Retur och återbetalning

Om du önskar returnera ett konstverk kan du alltid inom 14 dagar från och med att du tagit emot verket meddela mig detta och få pengarna tillbaka. Du bokar transporten och står för returkostnaden. Du meddelar mig att du önskar göra en retur på mats@artbywieslander.se eller ring 0705 – 20 30 24