Konst komponerad i samspel med naturen

sigvardsson 130404 0019 2 bw
Foto: Anna Sigvardsson Högborg

Konstnär Mats Wieslander

”Jag inspireras av naturens strukturer och det ger uttryck i alla mina konstverk. Jag skapar helst utomhus när vädret tillåter på mitt favoritmaterial, rostig plåt. Mina redskap är oftast spackelspadar, trasor och blomspruta, sällan pensel. Färgerna är akryl och bläck. Jag utnyttjar vädrets växlingar. Duggregn ger lång torkperiod och fina strukturer men när solen lyser blir plåten varmare vilket ger möjlighet till andra snabbare tekniker. Mina samarbetspartners är främst inredningsarkitekter men också gallerister. Min konst skapar en känsla av inflyttad natur. Konstverken skall vara fria för tolkning och mina kunder hittar alltid nya vägar att betrakta dem.”

Kontaktuppgifter

mail: mats@artbywieslander.se
mobil: +46 705 20 30 24
Adress: Linnegatan 11, 413 04 Göteborg
Innehar F-skatt

Med inspiration av naturen

Naturen har alltid varit min största inspirationskälla. Jag är fascinerad av naturens beständighet men också till det flyktiga som en våg som blixtrar till eller ljuset som vandrar vid en tillfällig väderväxling. Att mitt skapande sker utomhus så påverkar också motivet till att anta en naturlig struktur. Se motiven nedan. Till vänster i varje bild är inspirationskällan och till höger är närbild av min konst på plåt.

Från utemiljö till hemmiljö

Rost
Applicera farg
Tork

Plåtarna kapas på plåtslageri och får sedan ligga ute på berget vid vår sommarstuga i Torslanda Havsbad och rosta.

Ytstrukturen blir grövre ju längre plåtarna rostar. Med den svaga lutningen på berget så får man redan här fina rinningar och mönster.

Jag grundar oftast plåtarna med vanlig vit tak- eller väggfärg. På bild: orange och denimblått airbrushbläck skrapas över plåtarna.

Dessa färger är mycket starkpigmenterade samt lättflytande och kombineras under skapandeprocessen med mycket vatten.

Airbrushfärgen ihop med vatten får ligga och torka utomhus.

En solig dag torkar färgen snabbt medan processen går långsammare ju svalare det är ute. Rosten börjar då vid sval temperatur gå igenom färgen och det skapar en fin krispighet.

Bestallning
Ramsvets
Fotografering

Här är en specialbeställning i format 85 x 125 cm.

Motivet har en ljus varmgrå yta med ett djupblått penselsvep.

En av de få gånger där jag använt pensel. Torkning i sol gör att rostpunkter inte slår igenom. 

Ramarna designade jag för massa år sedan och de ser likadana ut nu. De svetsas för hand. Ramarna ger en rå men stilfull känsla till motiven.

Jag använder också distanser så motivet och ramen kommer ut 20 mm från vägg vilket ger finare skuggningar. 

Här hänger jag mitt konstverk hos min kund och jag fotar miljön.

Det är en stor glädje för mig att få inreda med mina konstverk till mina kunder och göra dem nöjda.

Effekten blir som bäst när inredning och konst samspelar.

Se min konst på galleri

Göteborg: Mimmo Group och Studio A3 samt även hos konstnären själv på Linnégatan 11. Maila för besök.

Stockholm: Boffi dePadova.

Utställningar 2023

Skanshof Galleriet, Lilla Bergsgatan 1, Göteborg 4/2 – 25/2

Jäger & Jansson, Lund 4/3 – 26/3

Stenhallen Borgholm, 28/7 – 10/8

Premium Interiör i Göteborg. Event 31/8.

Konstrundan Västra Hisingen 16 – 17/9 i Alida Strandstuga vid Torslanda Havsbad

Fixo på Kungsgatan 5 i Göteborg under helaOktober

Mer kommer…

 

Tidigare utställningar

2022 House Of Avinyo, Barcelona | 2022 NK, Göteborg | 2022 Galleri Sjöhästen, Nyköping | 2022 Kabusa Art Gallery, Ystad | 2021 Fixorama, Göteborg | 2020 Lord & Lydia, Göteborg | 2020 Fixorama, Göteborg | 2020 Galleri Sjöhästen, Nyköping | 2018 Lord & Lydia, Göteborg | 2017 Galleri Sjöhästen, Nyköping | 2017 Skönhetsfabriken, Göteborg | 2016 Galleri Nord, Örebro | 2016 Nyström Persia, Stockholm | 2015 Gothia Towers The Gallery, Göteborg | 2010 Uniart Gallery, Göteborg  | 2010 Yodoi, Göteborg | 2008 Yodoi, Göteborg | 2006 Galleri Woo, Göteborg | 2003 Living Art, Göteborg

 

Representerad bland annat hos

Orklas huvudkontor, Oslo | Privata samlingar i Sverige, Norge, Schweiz

 

Betalning

Via faktura eller swish. Om fakturering mot företag önskas tillkommer moms. Tavlorna faktureras då från MoweDesign AB.

 

Leverans

Ingår med leverans till ombud via PostNord. Hemleverans via MTAB mot tillägg.

 

Retur och återbetalning

Om du önskar returnera ett konstverk kan du alltid inom 14 dagar från och med att du tagit emot verket meddela mig detta och få pengarna tillbaka. Du bokar transporten och står för returkostnaden. Du meddelar mig att du önskar göra en retur på mats@artbywieslander.se eller ring 0705 – 20 30 24